Kinderen met epilepsie kunnen nu ook dichtbij terecht. Sinds november heeft Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) een speciale polikliniek voor kinderen met epilepsie in De Kinderkliniek in Almere geopend.
Kinderneurologe Eveline Hagebeuk is op deze poli de arts van dienst. De Poli in De Kinderkliniek is gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van epilepsie èn aanverwante stoornissen. Het medicijngebruik, de epileptische aanvallen en slaapproblemen, kunnen leerproblemen, gedragsproblemen en ontwikkelingsproblemen veroorzaken.
Ze werken samen met gespecialiseerde psychologen, logopedisten, maatschappelijk werk, epilepsieverpleegkundigen en speltherapeuten. Epilepsie komt bij bijna 1% van de mensen voor. Bij kinderen komt dit nog vaker voor, omdat de hersenen van kinderen nog in ontwikkeling zijn. Met een goede behandeling kan epilepsie ook van voorbijgaande aard zijn, afhankelijk van de aard van de epilepsie en de onderliggende oorzaak. Voor een goede diagnose en een goed behandelplan wordt ruim de tijd genomen.
Wat heel bijzonder is, is dat zij een 24-uurs EEG (een onderzoek waarbij ze de elektrische activiteit van de hersenen meten) doen. Zo kunnen zij een heel nauwkeurige diagnose stellen. Voor dit onderzoek moeten de patiëntjes wel naar de kliniek in Zwolle.

De Kinderkliniek is bereikbaar op ma. t/m vrij van 8.30 tot 17.00 uur. Tel. nr. 036 – 8688704 www.epilepsienukanhetbeter.nl

Website van De Kinderkliniek: www.dekinderkliniek.nl

SOGA Nieuwsbrief

U kunt zich gratis abonneren op de SOGA Nieuwsbrief door gebruik te maken van het CONTACT formulier met vermelding ABONNEMENT NIEUWSBRIEF, voor het formulier
klik hier.

Inloopspreekuur

Iedere donderdag tussen 10:30 en 13:00 uur kunt u bij de SOGA terecht omtrent al uw vragen in het kader van de WMO, lees hier voor meer informatie.

SOGA Activiteiten

Klik op een van onderstaande regels voor meer informatie.

Copyright © 2018 Stichting SOGA