Op zondag 3 september vindt voor de eerste keer in Almere een scootmobieltour plaats. De dag wordt georganiseerd door Rob Krol en Simeon Karsten, geestelijk verzorger van het Flevoziekenhuis. Iedereen die behoefte heeft aan gezelschap en een scootmobiel heeft kan meedoen. De deelnemers verzamelen om 11 uur bij het ziekenhuis en rijden gezamenlijk naar Almere Jungle op Stadslandgoed de Kemphaan. Daar krijgen ze een lunch en een rondleiding. Om circa 16.30 uur eindigt de tour weer bij het Flevoziekenhuis.

Almeerder Rob Krol is zelf scootmobielgebruiker. Hij komt regelmatig naar het Flevoziekenhuis, waar hij pati├źnten bezoekt en een kop koffie drinkt. Simeon Karsten, geestelijk verzorger van het Flevoziekenhuis, kwam met Rob in gesprek over zijn wens om voor eenzame stadsgenoten een scootmobieltour te organiseren. Hij werd direct enthousiast en samen werkten zij het plan uit.

Prachtig initiatief
Eenzaamheid is een maatschappelijk en groeiend probleem. Veel mensen raken geïsoleerd als ze immobiel worden. Dankzij de scootmobiel kunnen zij erop uittrekken, maar volgens Rob gebeurt dit nog te weinig. Door met een groep stadsgenoten een gezellige dag uit te organiseren, is er een prachtig initiatief tegen eenzaamheid ontstaan.

Samenwerking
De scootmobieltour wordt mogelijk dankzij samenwerking tussen het Flevoziekenhuis, de gemeente Almere, Stichting Vitamine Z, Almere Jungle, Welzorg en muziekgezelschap Mycelium.

Aanmelden kan tot 24 augustus bij Rob Krol, e-mail:

Deelname is gratis.

SOGA Nieuwsbrief

U kunt zich gratis abonneren op de SOGA Nieuwsbrief door gebruik te maken van het CONTACT formulier met vermelding ABONNEMENT NIEUWSBRIEF, voor het formulier
klik hier.

Inloopspreekuur

Iedere donderdag tussen 10:30 en 13:00 uur kunt u bij de SOGA terecht omtrent al uw vragen in het kader van de WMO, lees hier voor meer informatie.

SOGA Activiteiten

Klik op een van onderstaande regels voor meer informatie.

Adresgegevens

Stichting SOGA
Wagenmakerbaan 39
1315 BG  Almere
T: 036-533 83 50
E:
Open op maandag van
9.00 tot 12.00 uur, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 15.00 uur,
op woensdag van 9.30 tot 13.00 uur.

Copyright © 2018 Stichting SOGA
0
Gedeeld