VN­verdrag voor mensen met een handicap treedt in werking in Nederland

Eindelijk! op 14 juli treedt het VN­verdrag voor mensen met een handicap in Nederland in werking!! Bijna alle landen van de wereld werken samen in de Verenigde Naties (VN). De VN legt regels vast in verdragen die de gelijke behandeling van verschillende groepen veilig moeten stellen.

Zo is er het verdrag voor gelijke behandeling van verschillende rassen, vrouwen en sinds 13 december 2006 van mensen met een handicap. Hierin is afgesproken dat deze groep, net als iedereen, recht heeft op kwaliteit van leven en op gelijkwaardige deelname aan de samenleving. Het is de erkenning van het feit dat mensen verschillend zijn en toch gelijkwaardig. Wereldwijd hebben tot nu toe 158 landen het verdrag ondertekend. 147 landen hebben het geratificeerd, dat wil zeggen bekrachtigd, waaronder de meeste Europese landen. Nu Nederland het verdrag ratificeert verplicht zij zich om ermee aan de slag te gaan. Dat betekent onder andere dat gelijkwaardige deelname aan de samenleving wettelijk wordt vastgelegd. De ratificatie zorgt ook voor bewustwording; dat toegankelijkheid de norm wordt, in gebouwen, maar ook tot informatie op websites en apps.

Meer informatie is te vinden op www.vnverdragwaarmaken.nl.

SOGA Nieuwsbrief

U kunt zich gratis abonneren op de SOGA Nieuwsbrief door gebruik te maken van het CONTACT formulier met vermelding ABONNEMENT NIEUWSBRIEF, voor het formulier
klik hier.

Inloopspreekuur

Iedere donderdag tussen 10:30 en 13:00 uur kunt u bij de SOGA terecht omtrent al uw vragen in het kader van de WMO, lees hier voor meer informatie.

SOGA Activiteiten

Klik op een van onderstaande regels voor meer informatie.

Adresgegevens

Stichting SOGA
Wagenmakerbaan 39
1315 BG  Almere
T: 036-533 83 50
E:
Open op maandag van
9.00 tot 12.00 uur, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 15.00 uur,
op woensdag van 9.30 tot 13.00 uur.

Copyright © 2018 Stichting SOGA
0
Gedeeld