wandelgroepMaandagmiddag 2 mei j.l. zijn we met een groep betrokkenen door het Stadshart van Almere gewandeld om de fysieke- en sociale toegankelijkheid van het centrum eens nader te ervaren.
In deze groep waren alle leden van de werkgroep VN-verdrag aanwezig, alsmede enkele ervaringsdeskundigen van de ABRI en SOGA. Ook het gemeenteraadslid Hassan Buyatui liep mee.

Leo Broekhuis van de SOGA had vooraf samen met de wijkregisseur Ernst Bokhorst een route uitgestippeld en leidde de groep rond.

Er werd uitleg gegeven betreffende obstakels, blindengeleidestrepen en gevaren die de doelgroep onderweg kan tegenkomen. Ook werden enkele horecagelegenheden, Utopolis en een commerciële toiletgelegenheid Todeloo bezocht.

Alle deelnemers kregen vooraf een enquêteformulier mee, dat na afloop werd verzameld en later wordt uitgewerkt.

De voorlopige conclusie van de wandeling is dat er nog wel het een
en ander schort aan de toegankelijkheid, maar dat er ook positieve ontwikkelingen zijn waar te nemen, met name bij sommige horecagelegenheiden.

image012image017image003

SOGA Nieuwsbrief

U kunt zich gratis abonneren op de SOGA Nieuwsbrief door gebruik te maken van het CONTACT formulier met vermelding ABONNEMENT NIEUWSBRIEF, voor het formulier
klik hier.

Inloopspreekuur

Iedere donderdag tussen 10:30 en 13:00 uur kunt u bij de SOGA terecht omtrent al uw vragen in het kader van de WMO, lees hier voor meer informatie.

SOGA Activiteiten

Klik op een van onderstaande regels voor meer informatie.

Adresgegevens

Stichting SOGA
Wagenmakerbaan 39
1315 BG  Almere
T: 036-533 83 50
E:
Open op maandag van
9.00 tot 12.00 uur, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 15.00 uur,
op woensdag van 9.30 tot 13.00 uur.

Copyright © 2018 Stichting SOGA
0
Gedeeld