wandelgroepMaandagmiddag 2 mei j.l. zijn we met een groep betrokkenen door het Stadshart van Almere gewandeld om de fysieke- en sociale toegankelijkheid van het centrum eens nader te ervaren.
In deze groep waren alle leden van de werkgroep VN-verdrag aanwezig, alsmede enkele ervaringsdeskundigen van de ABRI en SOGA. Ook het gemeenteraadslid Hassan Buyatui liep mee.

Leo Broekhuis van de SOGA had vooraf samen met de wijkregisseur Ernst Bokhorst een route uitgestippeld en leidde de groep rond.

Er werd uitleg gegeven betreffende obstakels, blindengeleidestrepen en gevaren die de doelgroep onderweg kan tegenkomen. Ook werden enkele horecagelegenheden, Utopolis en een commerciële toiletgelegenheid Todeloo bezocht.

Alle deelnemers kregen vooraf een enquêteformulier mee, dat na afloop werd verzameld en later wordt uitgewerkt.

De voorlopige conclusie van de wandeling is dat er nog wel het een
en ander schort aan de toegankelijkheid, maar dat er ook positieve ontwikkelingen zijn waar te nemen, met name bij sommige horecagelegenheiden.

image012image017image003